Kleding

Welke kleding is geschikt voor survivalrun (training)?

Welke kleding is geschikt voor survivalrun (training)?

Lange Tight

Doe een lange tight aan, dit is een lange broek die nauwsluitend is. Je blijft dan niet haken tijdens het klimmen en doordat je een lange broek draagt heb je meer bescherming als je in de hindernissen klimt. Ook tijdens het lopen door bossen, hoog gras en water is dit een goede bescherming.

Laagjes

Draag laagjes tijdens een training, een laagje uitdoen of aandoen tijdens een training is wel zo lekker. Kijk goed naar het weer. Beter te veel mee en een laagje uitdoen dan te weinig. Draag als het kan polyester (sportkleding) dit voert snel vocht af en droogt snel (na een zwembeurt)

Sieraden

Nee, draag geen sieraden, je kunt ze natuurlijk verliezen maar ook het gevaar dat je ergens achter blijft haken met je oorbel of ring is aanwezig. Heb je een navel piercing, doe deze dan uit of plak hem goed af. We raken met onze buik veel hindernissen.

Schoenen

Om te starten is een hardloopschoen prima. Als je de survivalrunsport blijft beoefenen zijn trail schoenen bijna een must. Deze schoenen zijn steviger en bij het klimmen heb je meer grip doordat er grovere noppen onder een trailschoen zitten.